IJSSPORTINDORDT.NL

IJssportinDordt is een initiatief van de aanbieders van schaatssporten in Dordrecht voor informatievoorziening en de mogelijkheden deze fantastische ijsporten te beoefenen als sport.

In samenwerking met de gymnastiekvereniging OKK Dordrecht, DVO Dordrecht of Sparta Dordrecht kan jouw kind extra vaardigheden op doen in het kader van het nijntje Beweegprogramma, namelijk nijntje op het ijs! 
Via deze pagina kun je je kind inschrijven bij de schaatslessen van de ijshockeyschool van Dordrecht Lions of de kunstrijvereniging DDD. 
Meer informatie over de trainingstijden, benodigde materiaal en over de verenigingen vindt u op de websites www.lerenschaatsen.nl, www.ijshockeyschool.nl en www.ddd-kunstrijden.nl.

Vergeet niet de ontvangen stempelkaart mee te nemen naar de proeflessen! 
Is jouw kind al deelnemer van de ijshockeyschool van Dordrecht Lions of lid van kunstrijvereniging DDD? Meld hem/haar dan aan voor 5 gratis proeflessen bij de gymnastiekverenigingen. Naast dat bewegen gezond is, is dit ook een mooie kans om de vaardigheden te verbeteren en zo ook beter op het ijs te staan! Kijk voor het rooster op de websites van de deelnemende gymnastiekverenigingen en neem contact op om uw kind aan te melden voor een proefles.

Ben je tussen de 4 en 10 jaar en wil je leren schaatsen, dan is de ijshockeyschool de eerste stap. Er is een aantal basisvaardigheden, waar je bij ons naartoe werkt. Je leert op de ijshockeyschool schaatsen, vallen, opstaan, remmen, bochten maken, enz.

Kunstrijvereniging De Drechtsteden (afgekort DDD) is een grote vereniging met een uitgebreid lesaanbod. Kom eens kijkje nemen op de ijsbaan en kom zelf schaatsen onder leiding van ervaren trainsters en nationale topcoaches.

Vanaf 6 jaar kun je bij ons al terecht om te leren schaatsen, waarbij er veel aandacht is voor techniek, behendigheid en coördinatie. De trainingsgroepen zijn klein, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. Als je het leuk vindt, kun je al snel aan wedstrijdjes meedoen.