IJSSPORTINDORDT.NL

IJssportinDordt is een initiatief van de aanbieders van schaatssporten in Dordrecht voor informatievoorziening en de mogelijkheden deze fantastische ijsporten te beoefenen als sport.

SHORTTRACK & JEUGDSCHAATSEN

Bij de IJssportvereniging Alblasserwaard (kortweg IJA) kun je van jong tot oud terecht voor schaatslessen op ieder niveau. Vanaf 6 jaar kun je bij ons al terecht om te leren schaatsen, waarbij er veel aandacht is voor techniek, behendigheid en coördinatie. De trainingsgroepen zijn klein, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. En als je het leuk vindt, kun je ook al snel aan wedstrijdjes meedoen. Je kunt bij ons ook een schaatsdiploma halen en een heuse Mini Elfstedentocht rijden! Bij de shorttrack leer je al op jonge leeftijd goede bochten rijden. De snelheid zal verder steeds meer gaan toenemen, tot je schuinhangend met één hand aan het ijs de bocht door snelt. De eerste 2 (proef)lessen mag je gratis meedoen!

SHORTTRACK

Shorttrack is een schaatsdiscipline die steeds populairder wordt bij de jeugd en ook goed te combineren is met hardrijden of skeeleren. Bij de sectie shorttrack leer je al op jonge leeftijd goede bochten rijden. Na verloop van tijd zal de snelheid steeds meer gaan toenemen, tot je schuin hangend met één hand aan het ijs de bocht door snelt. Op jonge leeftijd kun je al deelnemen aan wedstrijdjes als je dit leuk vindt. Dit is echter geen verplichting. En als je talent hebt en verder wilt dan kun je in één van onze selecties worden opgenomen en deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden.

ZOMERPERIODE

Bij ons kun je ook in de zomerperiode trainen. Zo geven wij van mei tot september op vrijdagavond schaatstrainingen op de Sportboulevard. Daarnaast kun je in de zomer ook aan onze fiets- , droog-, conditie- en skeelertrainingen deelnemen. Je kan bij ons dus het hele jaar terecht.

WAT HEB IK NODIG EN WAT KOST HET?

Handschoenen zijn verplicht en wij adviseren kniebeschermers en een helm te gebruiken. Heb je geen helm, dan kun je die van ons lenen. Wij hebben geen schaatsen te huur, maar daar kunnen we je wel in adviseren en bij helpen. Wil je ook eens meedoen, dan bieden wij je twee GRATIS proeflessen aan. En als je daarna lid wilt worden, heb je al een schaatsabonnement (hele winterseizoen) vanaf € 160,-. Je kunt op elk moment van het winterseizoen lid worden; de kosten worden dan naar rato berekend.

TRAININGSUREN

De schaatstrainingen voor de jeugd zijn van half september tot eind maart op:

  • vrijdag van 18:45 tot 19:45 uur
  • zaterdag van 10:30 tot 11:30 uur
  • zondag van 8:15 tot 9:15 uur *
  • maandag van 20.15 tot 21:15 uur

* Voor ouders bestaat de mogelijkheid om tijdens dit uur ook schaatstrainingen te volgen bij onze sectie recreatieschaatsen.

Wil jij ook leren schaatsen in een leuke sfeer of meer informatie, stuur dan een mail naar: shorttrack@ija.nu Meer informatie over de IJA kun je vinden op onze website

Ben je tussen de 4 en 10 jaar en wil je leren schaatsen, dan is de ijshockeyschool de eerste stap. Er is een aantal basisvaardigheden, waar je bij ons naartoe werkt. Je leert op de ijshockeyschool schaatsen, vallen, opstaan, remmen, bochten maken, enz.

Kunstrijvereniging De Drechtsteden (afgekort DDD) is een grote vereniging met een uitgebreid lesaanbod. Kom eens kijkje nemen op de ijsbaan en kom zelf schaatsen onder leiding van ervaren trainsters en nationale topcoaches.

Vanaf 6 jaar kun je bij ons al terecht om te leren schaatsen, waarbij er veel aandacht is voor techniek, behendigheid en coördinatie. De trainingsgroepen zijn klein, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. Als je het leuk vindt, kun je al snel aan wedstrijdjes meedoen.