IJSSPORTINDORDT.NL

IJssportinDordt is een initiatief van de aanbieders van schaatssporten in Dordrecht voor informatievoorziening en de mogelijkheden deze fantastische ijsporten te beoefenen als sport.

IJSHOCKEY

Ben je tussen de 4 en 10 jaar en wil je leren schaatsen, dan is de ijshockeyschool de eerste stap. Er is een aantal basisvaardigheden, waar je bij ons naartoe werkt. Je leert op de ijshockeyschool schaatsen, vallen, opstaan, remmen, bochten maken, enz. Je leert daarnaast ook hoe je met een stick en puck om moet gaan. Samen met alle kinderen doe je mee aan oefeningen en spelletjes op het ijs en wordt je steeds beter in het schaatsen. We kunnen je al leren schaatsen vanaf het moment je zelf nog graag met een stoeltje schaatst en je bent al welkom vanaf 4 jaar! Elke zaterdag om 16.30 uur wordt er les gegeven in de Sportboulevard.

WAT DOE JE TIJDENS DE LES?
  • Je leert schaatsen, vallen, opstaan, remmen, bochten maken, enz.
  • Je leert hoe je met een stick en een puck om moet gaan.

Het ijs is opgedeeld in vakken, waar op verschillende niveau’s getraind wordt. Je krijgt dus op je eigen niveau les.

WAT KOST HET?
  • De eerste 3 lessen zijn ter kennismaking GRATIS!
  • De daarop volgende lessen worden verrekend middels een 10-rittenkaart, die je koopt bij de coördinator van de ijshockeyschool.

Er zijn 2 mogelijkheden:

  1. een kaart van €40 (rood) en
  2. een kaart van €75 (geel).

De rode kaart is er indien je al het materiaal zelf hebt. Is dit niet het geval dan koop je dus een gele kaart en huur je materiaal van de ijshockeyschool.

WAT HEB JE NODIG?
  • Schaatsen, ijshockeyhelm en een stick. Als je één van deze dingen niet hebt kun je het bij ons huren.
  • IJshockeyhandschoenen of gewone handschoenen.
  • Elleboog- en kniebeschermers (van je skeelers bijvoorbeeld).
AANMELDEN VOOR DE IJSHOCKEYSCHOOL

IJshockey is een wintersport. Het seizoen loopt normaal gesproken van half september t/m maart. In deze periode ben je altijd van harte welkom. Na maart adviseren we je eerst een e-mail aan ons te sturen om er zeker van te zijn dat we nog lessen geven. De eerste keer dat je komt, kun je je melden bij de balie van de ijshockeyschool en daar noteren we je gegevens voor de toekomst. Als je eerst meer informatie wilt, stuur je een e-mail naar ijshockeyschool@dordrechtlions.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Meer informatie vindt u op onze website

OUDER DAN 10 JAAR OF VOLWASSEN?

Ben je ouder dan 10 jaar of een volwassene, dan hebben we ook mogelijkheden om te (beginnen met) ijshockeyen. Neem hiervoor contact op met de Dordrecht Lions: contact@dordrechtlions.nl en we helpen je aan informatie en een proeftraining.

Kijk ook op onze website van de vereniging: www.dordrechtlions.nl

Ben je tussen de 4 en 10 jaar en wil je leren schaatsen, dan is de ijshockeyschool de eerste stap. Er is een aantal basisvaardigheden, waar je bij ons naartoe werkt. Je leert op de ijshockeyschool schaatsen, vallen, opstaan, remmen, bochten maken, enz.

Kunstrijvereniging De Drechtsteden (afgekort DDD) is een grote vereniging met een uitgebreid lesaanbod. Kom eens kijkje nemen op de ijsbaan en kom zelf schaatsen onder leiding van ervaren trainsters en nationale topcoaches.

Vanaf 6 jaar kun je bij ons al terecht om te leren schaatsen, waarbij er veel aandacht is voor techniek, behendigheid en coördinatie. De trainingsgroepen zijn klein, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. Als je het leuk vindt, kun je al snel aan wedstrijdjes meedoen.