IJSSPORTINDORDT.NL

IJssportinDordt is een initiatief van de aanbieders van schaatssporten in Dordrecht voor informatievoorziening en de mogelijkheden deze fantastische ijsporten te beoefenen als sport.

KUNSTSCHAATSEN

Kunstrijvereniging De Drechtsteden (afgekort DDD) is een grote vereniging met een uitgebreid lesaanbod. Kom eens kijkje nemen op de ijsbaan en kom zelf schaatsen onder leiding van ervaren trainsters en nationale topcoaches. Er is lesaanbod op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Voor alle leeftijden (vanaf 4 jaar) worden de lessen in kleine groepjes aangeboden. Instromen is op elk niveau en wekelijks mogelijk.

Gedurende het hele schaatsseizoen biedt de vereniging de mogelijkheid om kennis te maken met de lessen door mee te doen met een gratis proefles of het volgen van 4 snuffellessen tegen betaling van € 35,–. Ook voor volwassenen heeft de vereniging uitgebreide lesmogelijkheden op vier dagen in de week en ook in de lessen voor volwassenen is het mogelijk om aan te melden voor een gratis proefles of de snuffellessen. Op onze website vindt u informatie over de wekelijkse-, proef en snuffellessen.

In de vakanties organiseert de vereniging een snelcursus schaatsen waar in 3 ochtenden de basisvaardigheden en de eerste beginselen van het kunstschaatsen op een speelse manier wordt aangeleerd.

WEDSTRIJDEN EN (RECREATIEVE) WEDSTRIJDGROEP:

Binnen Kunstrijvereniging De Drechtsteden zijn er verschillende mogelijkheden voor rijdsters die zich verder willen ontwikkelen in de kunstrijsport. De vereniging heeft een grote wedstrijdgroep welke op alle niveaus deelneemt aan zowel nationale als internationale wedstrijden. Meer informatie vind u op onze website.

Ben je tussen de 4 en 10 jaar en wil je leren schaatsen, dan is de ijshockeyschool de eerste stap. Er is een aantal basisvaardigheden, waar je bij ons naartoe werkt. Je leert op de ijshockeyschool schaatsen, vallen, opstaan, remmen, bochten maken, enz.

Kunstrijvereniging De Drechtsteden (afgekort DDD) is een grote vereniging met een uitgebreid lesaanbod. Kom eens kijkje nemen op de ijsbaan en kom zelf schaatsen onder leiding van ervaren trainsters en nationale topcoaches.

Vanaf 6 jaar kun je bij ons al terecht om te leren schaatsen, waarbij er veel aandacht is voor techniek, behendigheid en coördinatie. De trainingsgroepen zijn klein, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. Als je het leuk vindt, kun je al snel aan wedstrijdjes meedoen.