IJssportvereniging Alblasserwaard

Langebaan/Shorttrack

SHORTTRACK & JEUGDSCHAATSEN

Bij de IJssportvereniging Alblasserwaard (kortweg IJA) kun je van jong tot oud terecht voor schaatslessen op ieder niveau. Zo kunnen kinderen vanaf 5 jaar beginnen bij zowel het jeugdschaatsen als de shorttrack. De trainingsgroepen zijn klein en staan onder leiding van deskundige trainers die allen hun opleiding bij de KNSB hebben genoten. In de lessen is er veel aandacht voor techniek, behendigheid en coördinatie. Voor de kinderen organiseren wij ook ieder jaar een Mini Elfstedentocht (compleet met stempelkaart, kluunplaatsen, loopbruggen en dweilorkest), het Jeugd Clubkampioenschap. Ook kunnen ze een schaatsdiploma behalen.

SHORTTRACK

Een schaatsdiscipline die steeds populairder wordt bij de jeugd en ook goed te combineren is met hardrijden of skeeleren. Bij de sectie shorttrack leer je al op jonge leeftijd goede bochten rijden. Na verloop van tijd zal de snelheid steeds meer gaan toenemen, tot je schuin hangend met één hand aan het ijs de bocht door snelt. Ook leren we je vallen, starten en remmen.

WAT HEB IK NODIG EN WAT KOST HET ?

Handschoenen zijn verplicht en wij adviseren kniebeschermers en een helm te gebruiken. Heb je geen helm, dan kun je die van ons lenen. Wij hebben geen schaatsen te huur, maar daar kunnen we je wel in adviseren en bij helpen.

Wil je ook eens meedoen, dan bieden wij je twee GRATIS proeflessen aan. En als je daarna lid wilt worden, heb je al een schaatsabonnement (hele winterseizoen) vanaf € 115,-. Je kunt op elk moment van het winterseizoen lid worden; de kosten worden dan naar rato berekend.

HARDRIJDEN

Vanaf 12 jaar kun je bij ons ook naar het hardrijden overstappen en meedoen aan langebaan wedstrijden op een 400 meterbaan.

WEDSTRIJDEN

Op jonge leeftijd kun je al deelnemen aan wedstrijdjes als je dit leuk vindt. Dit is echter geen verplichting. En als je talent hebt en verder wilt dan kun je in één van onze selecties worden opgenomen en deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden.

TRAININGSUREN

De schaatstrainingen op de Sportboulevard voor de jeugd zijn van half september tot eind maart op:

  • vrijdag van 18:45 tot 19:45 uur
  • zaterdag van 10:30 tot 11:30 uur
  • zondag van 8:15 tot 9:15 uur *
  • maandag van 20.15 tot 21:15 uur

* Voor ouders bestaat de mogelijkheid om tijdens dit uur ook schaatstrainingen te volgen bij onze sectie recreatieschaatsen.

ZOMERPERIODE

Bij ons kun je ook in de zomerperiode trainen. Zo geven wij van mei tot september op zondagochtend schaatstrainingen op de Sportboulevard. Daarnaast kun je in de zomer ook aan onze fiets- , conditie- en skeelertrainingen deelnemen. Je kan bij ons dus het hele jaar terecht.

Wil jij ook leren schaatsen in een leuke sfeer of meer informatie stuur dan een mail naar: ija.schaatsen@upcmail.nl Meer informatie over de IJA kun je vinden op onze website